Menu Utama
Log Masuk
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Browsing this Thread:   1 Pelawat



(1) 2 »


#1 BUKU PERANCANGAN AKTIVITI j-QAF
zack Dimasukkan pada: 2009/7/17 1:45
Salam ..
Semoga semua J-QAFians & sahabat2 yg lain dbawah lindungan Ilahi dan dapat meneruskan perjuangan yg masih belum selesai ini...(mcm tulis surat kat mak abah...kekeh)...

Hamba ada satu permintaan/pertanyaan....ada x sesapa yang buat/ada Buku Perancangan Aktiviti j-QAF ? Buku tu mcm ni...ada :
1) Cover
2) Kandungan
3) Muqaddimah
4) Visi, Misi, Objektif
5) Logo j-QAF sekolah
6) Piagam pelanggan
7) Carta organisasi
8) Takwim
9) Jadual2
10) Kertas Kerja
11) pencapain murid
12 Khatimah
13) n so on....(mls nk cerita)

Sebenarnya saya dah wat buku tu n binding utk simpanan sekolah...setiap awl thun baru buat yg baru...

Cuma sy xpuas hati lg dgn isi kndg buku tu...perlu dimurnikan lagi...kalau lah bleh sahabat2 bg idea skit pe2 yg ptut dimasukkan ddlm buku tu...Takpun ada shabat2 yang dah buat...kongsi la skit...

Sama2 mantapkan j-QAF...

Salam...


#2 Re: BUKU PERANCANGAN AKTIVITI j-QAF
Norulaini Dimasukkan pada: 2009/7/17 12:35
Assalamualaikum saudara Zack

sy ada jg wat instrumen2 panitia b.Arab ia seperti berikut kandungany :

1.Rancangan Jangka Panjang Panitia 2009-20__
2.Carta Organisasi 2009
3.Perancangan tahunan 2009
4.Instrumen Pengurusan Kurikulum
5.Instrumen Pengurusan Kokurikulum
6.Instrumen Pengurusan Fail
7.Bajet Kewangan Panitia Bahasa Arab 2009

sekadar berkongsi...
jqaf tanpa gagal

salam.....


#3 Re: BUKU PERANCANGAN AKTIVITI j-QAF
syemarli Dimasukkan pada: 2009/7/17 14:27
erm..saya sbg s/u x berapa rajin la nk wat dalam bentuk buku or binding..tp bende2 tu sume ada je dalam fail..coz slalu gak ada perubahan mcam paper works ke..jadual ke n lain2..selain tu dari masa kesamasa ade jer penambahan..so simpan dalam fail rasanye more prektikel kan..


#4 Re: BUKU PERANCANGAN AKTIVITI j-QAF
zack Dimasukkan pada: 2009/7/20 5:20
Quote:

Norulaini wrote:
Assalamualaikum saudara Zack

sy ada jg wat instrumen2 panitia b.Arab ia seperti berikut kandungany :

1.Rancangan Jangka Panjang Panitia 2009-20__
2.Carta Organisasi 2009
3.Perancangan tahunan 2009
4.Instrumen Pengurusan Kurikulum
5.Instrumen Pengurusan Kokurikulum
6.Instrumen Pengurusan Fail
7.Bajet Kewangan Panitia Bahasa Arab 2009

sekadar berkongsi...
jqaf tanpa gagal

salam.....


W'salam....
Wah kira hebat la j-QAF sklh sedari ni...ada Rncgn Jgka Pnjg...Jangka pndek & sederhana ada x?...Ni semua dbuku kan atau skdar dlm fail je...???...dah ada mklmt baru ni, leh la sy tmbh/murnikan lg Buku j-QAF sklh sy.... trima kasih krna sudi kongsi mklumt...

Salam...


#5 Re: BUKU PERANCANGAN AKTIVITI j-QAF
Norulaini Dimasukkan pada: 2009/7/20 8:29
Assalamualaikum saudara zack

Alhamdulilah..x de la hebat sangat.Cuma buat apa2 yg termampu...
selalunya saya akan bukukan semuanya di akhir tahun (laporan). yang dalam fail x dibukukan sekadar simpan sebagai lampiran..

Rancangan jangka panjang dan pendek ni saya ikut takwim yang di kehendaki oleh sekolah dan daerah. So x dpt tidak kena lah buat.Tapi saya x tau lah sek2 lain daearah saya ni buat ke tidak....

tp saudara zack untuk jangka SEDERHANA buat masa ni x de la plak..hehe.....

SALAM

jqaf tanpa gagal


#6 Re: BUKU PERANCANGAN AKTIVITI j-QAF
zack Dimasukkan pada: 2009/7/21 1:13
Salam....
mcm sklh sy...wajib stiap awl thun kna hntar kat GPK1 satu Buku Perancgn Aktiviti Tahunn...bukat stakat j-QAF je...tp lain2 spt Panitia & unit2 lain...Biasanya pmantauan awl thun PPD & Jbatan de dtg, so GPK hlur je buku tu...xpyh nk bukak2 fail dah (kcuali yg nk tgk fail la)...Mudah & xbazir masa...biasanya diorang (PPD/Jbatn) dah xtgk dah fail klau buku tu sklh dah bg...klau de pe2 tmbahan slps tu...xpyh dah nk masuk dlm buku...just masuk fail je...nak kata more practical klau guna fail je...xtau la. mgkin sedara syemarli & lain2 rs camtu...so, truskan la...

Sekadar Nak Memantapkan j-QAF (yg masih 5 thun jagung)

salam...


#7 Re: BUKU PERANCANGAN AKTIVITI j-QAF
iikeen Dimasukkan pada: 2009/9/30 9:06
salam....

sekolah saya lom adakan lagi buku perancangan aktiviti jqaf ni. jd leh tak kt kongsi bahan yang kamu ada?klu leh attachkan file...sbb mmg berazam nk wat aktiviti jqaf ni nampak sistematik di luar dan di atas kertas...syukran


#8 Re: BUKU PERANCANGAN AKTIVITI j-QAF
zack Dimasukkan pada: 2009/10/1 5:33
bleh jerr...meh la datang umah...sambil2 datang beraya...baulu byk lagi tu...xde sape nak layan...segamat n rompin tak jauh...jiran sebelah jerrr...meh laaa


#9 Re: BUKU PERANCANGAN AKTIVITI j-QAF
thesunni Dimasukkan pada: 2009/10/1 5:39
ala.. kami orang jauh ni camana? kasi upload dalam nih la... hehe


#10 Re: BUKU PERANCANGAN AKTIVITI j-QAF
sangbayu Dimasukkan pada: 2009/10/1 15:32
bagus...semuanya inisiatif yg sgt bgs..

alhamdulillah..



(1) 2 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.

[Carian Terperinci]


newbb online upate error
clean xoops online error: DELETE FROM xoops_bb_online WHERE ( online_uid > 0 AND online_uid NOT IN ( SELECT online_uid FROM xoops_online WHERE online_module =38 ) ) OR ( online_uid = 0 AND online_ip NOT IN ( SELECT online_ip FROM xoops_online WHERE online_module =38 AND online_uid = 0 ) )
Dibangunkan oleh iDeologi berasaskan XOOPS 2.5 © 2006 - 2011. Paparan terbaik menggunakan IE9