Menu Utama
Log Masuk
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Browsing this Thread:   1 Pelawat



« 1 2 (3) 4 5 6 7 »


Re: tapisan keselamatan...
Sangat Setia
Joined:
2008/1/1 12:40
From PINGGIRAN WILAYAH
Group:
Registered User
Mesej: 1105
Offline
salam..

maafkan saya yg kureng paham ni...

actly time bila kene isi borang tapisan keselamatan tu ek? smalam saya diminta kerani mengisi borang ishtihar harta...td plak borang prestasi..n saya baru salaja januari lps intrvw spp.. so apa yg perlu saya wat skrg ni ek slain tggu result spp yg mgkin bln depan? tpisan keselamaan tu patut wat bila? skdar isi borang je kan, atau ad intvw plak?

tq pada sapa2 yg mjawabnya :D

Dimasukkan pada: 2010/2/1 14:05
_________________
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
________________________________
www.mymindstories.blogspot.com
Transfer the post to other applications Transfer


Re: tapisan keselamatan...
Agak Mesra
Joined:
2007/3/2 9:39
From sabak bernam
Group:
Registered User
Mesej: 29
Offline
selepas intvw spp kita akn terima surat tawaran pelantikan tetap sbg PPPS DG41,syarat2 twrn tu termasuk la lulus tapisan keselamatan...

jika ikutkan pekeliling,Borang tapisan kasar akan diedarkan kepada pelatih IPG semasa proses pendaftaran masuk. Pelatih perlu mengisi borang tersebut dan seterusnya mengembalikannya semula kepada Pejabat KPKK melalui Pejabat Hal Ehwal Pelajar (HEP) IPG...

tp sy pun jahil gak,bila dpt srt twrn lantikan tu bru la tau kna isi borang TK..moralnye kalau isi awl2 lg,cepatla dpt keputusannya...tak pyh tunggu surat lantikan pun..hntr je borang tapisan keselamatan tu (KPKK 11),donlod dr lmn web KPKK pun leh gak...takde ape2 interview pun untuk tapisan kasar..

utk maklumat lanjut rujuk :

http://www.spp.gov.my/document/SuratPekelilingPerkhidmatanSPP2007(TapisanKeselamatan).pdf

Dimasukkan pada: 2010/2/1 14:55

Edited by ummirfan on 2010/2/1 15:36:01
_________________
Sesiapa yang bertakwa kepada Allah nescaya Allah memudahkan baginya segala urusannya.

(Surah Al- Talaq: ayat 4)


Transfer the post to other applications Transfer


Re: tapisan keselamatan...
Ahli Setia
Joined:
2009/10/11 2:08
From Kota Tinggi,Johor
Group:
Registered User
Mesej: 145
Offline
Salam..

Nak tanya,borang keselamatan tu kena tulis tgn ke..atau leh taip..???

Dimasukkan pada: 2010/2/1 16:07
Transfer the post to other applications Transfer


Re: tapisan keselamatan...
Sangat Setia
Joined:
2009/9/6 5:26
Group:
Registered User
Mesej: 845
Offline
Quote:

syemarli wrote:
salam..

tpisan keselamaan tu patut wat bila? skdar isi borang je kan, atau ad intvw plak?

tq pada sapa2 yg mjawabnya :D


syemarli dh bleh wat dh...... lg cantik kalo dr awal lg supaya dpt result nyerr dulu sblm wat pengesahan jawatan mcm ummirfan cakap tuh........


guru mcm kita ni xde interview, kita jwb utk tapisan kasar jerr........


to ana_zahida : borang tuh tulis tangan jerk.....jawab soalan yg diberi......x byk, skit jerk :)

Dimasukkan pada: 2010/2/1 21:10
_________________
Allah matlamat kami, ar Rasul pemimpin kami , Al-Quran perlembagaan kami, jihad jalan kami , mati pada jalan Allah cita-cita tertinggi kami...
Transfer the post to other applications Transfer


Re: tapisan keselamatan...
Agak Mesra
Joined:
2007/3/2 9:39
From sabak bernam
Group:
Registered User
Mesej: 29
Offline
aritu sy taip dgn typewriter..tp itu borang yg lame la,yg bentuk mcm buku medical check up...

skrg ni sng,borang KPKK 11 tu sehelai je..maklumat yg diminta pun sikit...yg lame sume maklumat ditanye,sape kwn baik kita,ada tak famli yg terlibat dlm ISA,atau pernah dipenjara...huhu


Dimasukkan pada: 2010/2/1 23:38
_________________
Sesiapa yang bertakwa kepada Allah nescaya Allah memudahkan baginya segala urusannya.

(Surah Al- Talaq: ayat 4)


Transfer the post to other applications Transfer


Re: tapisan keselamatan...
Ahli Setia
Joined:
2009/10/11 2:08
From Kota Tinggi,Johor
Group:
Registered User
Mesej: 145
Offline
Thanx ela..

Dimasukkan pada: 2010/2/3 0:16
Transfer the post to other applications Transfer


Re: tapisan keselamatan...
Sangat Setia
Joined:
2008/1/1 12:40
From PINGGIRAN WILAYAH
Group:
Registered User
Mesej: 1105
Offline
yeke kak ela? td baru saya mintak nk isi brang tapis tu..apa yg saya dapat adalah 'buku' borang yg beberapa helai..sip tnye penah kene penjara, kene tatatertib, mintak maklumat keluarga, adik beradik, spouse, member n mcm2 lagi la...sampai naik x phm saya dibuatnye..so adakah ini form lama ek? saya tnye xde form yg baru ke, depa kata ini la die mana ada yg baru..adoii....leceh tol la..

Dimasukkan pada: 2010/2/3 12:30
_________________
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
________________________________
www.mymindstories.blogspot.com
Transfer the post to other applications Transfer


Re: tapisan keselamatan...
Sangat Setia
Joined:
2009/9/6 5:26
Group:
Registered User
Mesej: 845
Offline
yg tuh lame punyer kot syemarli..........same mcm ummirfan ckp kat atas nih........

borang KPKK 11 terbaru skang nih cuma sehelai jerk.......soalan nyerr skit jer......

borang tuh cuma mintak beberapa maklumat diri, pastu dia tanyer pernah dipenjara ataupn tak ?? ........

cuba syermali print borang tuh dr laman web Pejabat KPKK ,
http://www.cgso.jpm.my ( BORANG KPKK 11 )

Dimasukkan pada: 2010/2/3 12:56
_________________
Allah matlamat kami, ar Rasul pemimpin kami , Al-Quran perlembagaan kami, jihad jalan kami , mati pada jalan Allah cita-cita tertinggi kami...
Transfer the post to other applications Transfer


Re: tapisan keselamatan...
Ahli Setia
Joined:
2009/9/8 13:30
From Bumi Darul Makmur
Group:
Registered User
Mesej: 118
Offline
salam..nk tanya shbat2 kohort 2008 sebelum abeh mktab

aritu ada x isi borang tapisan keselamatan ni?seingat sy ms

kami kat mktb afzan ada isi borang tapisan keselamatan ni

tp xdpt apa2 respon lagi..perlu isi semula ker?atau camner?

Dimasukkan pada: 2010/2/3 13:10
_________________
JaGa DiRi HiAsI PeRiBaDi @>--
Transfer the post to other applications Transfer


Re: tapisan keselamatan...
Sudah Mesra
Joined:
2007/2/24 7:22
From seremban
Group:
Registered User
Mesej: 45
Offline
salam...
ader x kat cni member2 2007 yg dah dapat result TK ni & ader x yg da sah jawatan???????
sebab sayer ngan member2 yg sekali interview spp tahun lepas still blum dapat paper keputusan.....
bile tanye kat bahagian keselamatan diorg cakap xder data same jugak biler cek online xder data...
so kena buat yg baru & kena tunggu lagi 8 bulan untuk dapat result nyer....
kalau kiter lambat sah jawatan ni ader paper implikasi x??? siapakah yg harus dipersalahkan kalau kiter lambat sah jawatan?????
tolong sahabat2 jawap permasalahan saya niiii..........

Dimasukkan pada: 2010/5/2 14:00
Transfer the post to other applications Transfer



« 1 2 (3) 4 5 6 7 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.

[Carian Terperinci]


newbb online upate error
clean xoops online error: DELETE FROM xoops_bb_online WHERE ( online_uid > 0 AND online_uid NOT IN ( SELECT online_uid FROM xoops_online WHERE online_module =38 ) ) OR ( online_uid = 0 AND online_ip NOT IN ( SELECT online_ip FROM xoops_online WHERE online_module =38 AND online_uid = 0 ) )
Dibangunkan oleh iDeologi berasaskan XOOPS 2.5 © 2006 - 2011. Paparan terbaik menggunakan IE9